Απολογιστικό Δελτίο με αφορμή την Συνέντευξη τύπου στη Γαλλική Πρεσβεία

 In Uncategorized

 

Πάτρα, 18 Απριλίου 2018

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη Τύπου στην Γαλλική Πρεσβεία για τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από το Aroma Innovation Hub

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική συνέντευξή τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 2018 στη Γαλλική Πρεσβεία στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας με τίτλο «Καινοτομία στην Παραγωγή και την Αξιοποίηση των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών». Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Πρέσβης της Γαλλίας, κ. Christophe Chantepy, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Κόμβου τονίζοντας τη σημασία αυτών των δράσεων σε όσους επιχειρούν στον χώρο των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών.

> O κ. Olivier Dovergne, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Οικονομικής Υπηρεσίας της Γαλλικής Πρεσβείας, περιέγραψε το όραμα και τη στόχευση του Γαλλο-ελληνικού Δικτύου Καινοτομίας Mazinnov που είναι το χτίσιμο συνεργασίας των Ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων με τη Γαλλία. Ο κ. Λάμπρος Διγώνης, ιδρυτής και CEO της εταιρείας InSyBio, τόνισε την σημασία της αποτελεσματικότητας στην παραγωγική διαδικασία και περιέγραψε το εργαλείο ανάλυσης βιολογικών δεδομένων «InSyBio Cosmetics». Επιπλέον, ο κ. Γιώργος Μελισσαρόπουλος, Country Partner της εταιρείας in4capital, επεσήμανε την σημασία της συνέχειας τέτοιων πρωτοβουλιών και περιέγραψε το εργαλείο εύρεσης επενδυτών in4capital στους νικητές του διαγωνισμού. Ο κ. Ανδρέας Στεφανίδης, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ), την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας και το Aephoria.net αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των αρωματικών φυτών στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και σε δράσεις στήριξης καινοτόμων ιδεών. Στη συνέχεια, ο κ. Πέτρος Κριτσώνης, εκπροσωπώντας το Aroma Innovation Hub, περιέγραψε το όραμα του συγκεκριμένου Κόμβου Καινοτομίας που είναι η δημιουργία μιας κοιτίδας προώθησης της επιχειρηματικής δράσης και της ανάπτυξης νέων προϊόντων τα οποία θα έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο Κόμβος ιδρύθηκε από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τεχνολογικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας με ερευνητική δραστηριότητα στο πεδίο, και από σημαντικές εταιρείες του κλάδου των τροφίμων, της ποτοποιίας, των καλλυντικών προϊόντων, της σαπωνοποιίας, των αγροχημικών και του πρωτογενούς τομέα. Την εκδήλωση έκλεισε η κα. Άρτεμις Τονικίδου, innovation manager του Aroma Hub, που αναφέρθηκε στο διαγωνισμό με τίτλο «Καινοτομία στην Παραγωγή και την αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών» οποίος οργανώθηκε από το Aroma Hub μέσα στα πλαίσια της δραστηριότητας του Κόμβου για την στήριξη της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.  Επιπλέον, παρουσίασε τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού, όπως τα κριτήρια αξιολόγησης, τα βραβεία και τις κριτικές επιτροπές για τις δύο κατηγορίες συμμετεχόντων στο διαγωνισμό.

> Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο κ. Κώστας Μητρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Aνάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Τάκης Παρασκευόπουλος γεωπόνος της ΔΑΟΚ Ηλείας, η κα. Σπηλιώτη Αγνή, Προϊσταμένη από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και εκπρόσωποι φορέων ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανοικτή συζήτηση καθώς και δράσεις δικτύωσης.

 

Φωτο 01- κ. Christophe Chantepy. Πρεσβεία της Γαλλίας

Φωτο 02- κ. Olivier Dovergne, Γαλλο-ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας Mazinnov

Φωτο 03- κ. Λάμπρος Διγώνης, εταιρεία InSyBio

Φωτο 04- κ. Γιώργος Μελισσαρόπουλος, εταιρεία In4capital

Φωτο 05- κ. Ανδρέας Στεφανίδης, Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ),  Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, Aephoria.net

Φωτο 06- κ. Πέτρος Κριτσώνης, Aroma Innovation Hub

Φωτο 07- κα. Άρτεμις Τονικίδου, Aroma Innovation Hub

 

Φωτο 08- networking

 

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search